Seriale cu și despre avocați (Part 1)

5 seriale pentru studenții la drept … și nu numai.

Astăzi vă propun o listă cu 5 seriale cu și despre avocați (poate și pentru 😀 ).   Am urmărit și urmăresc o  groază de astfel de seriale… unele mi-au plăcut, altele nu prea. Pentru că sunt multe și unele sunt deja foarte cunoscute, am să pun în acest „top 5” doar pe cele pe care le-am descoperit anul trecut. Justițiarul din mine cere întotdeauna material nou, așa că sunt într-o continuă căutare. Deci și prin urmare avem așa:

1. How to Get Away With  Murder (2014) ⇐ Trailer aici

  1. 372586l
    Photo credit: cinemagia.ro

    Cred că toți studenții la drept visează să fie implicați în soluționarea unor cazuri complicate, să lucreze sub îndrumarea unui profesor strălucit și să „fure meserie”. Sistemele sunt diferite, dar, cu siguranță, mi-aș fi dorit un astfel de curs … dar nu o astfel de poveste. Serialul este unu extrem de provocator. Atunci când crezi că ai găsit vinovatul și ai elucidat misterul,treburile se complică. Din punctul meu de vedere, serialul devine tot mai bun pe măsură ce trec de la un sezon la altul.

    Nu-ți garantez că nu vor fi episoade care te vor plictisi puțin, dar  se va merita să înduri puțin. 😀 Trust me, I’m not a lawyer!

Nota pe IMDb: 8,2/10.

Eu am urmărit serialul aici.

2. Fearless (2017)

agb1wCw2FX0RUqBfio8YUy7sF44
Photo credit: themoviedb.org

Clar, îmi plac serialele cu avocate care reușesc să găsească soluții pentru cauze pierdute.  Emma se încadrează în topul preferințelor mele. Ce poate face un avocat care luptă pentru drepturile omului într-un caz în care sunt implicați oameni influenți? Poate să câștige lupta împotriva lor?

Eu am văzut ce poate face și aștept cu nerăbdare următoarele episoade. Vă las și pe voi să vedeți.

Nota IMDb: 7,6/10

Eu am urmărit serialul aici.

3. The Good Fight (2017)

thegoodfight
Photo credit: theplaylist.net

Această serie este „sora mai mică” a serialului  The Good Wife (2009).  Dacă ai văzut și ți-a plăcut The Good Wife, te vei bucura să revezi o parte din actori și îți va pica cu tronc și noul serial.  Acțiunea principală are în centrul său povestea unei avocate debutante. Este interesant de urmărit evoluția tinerei și piedicile pe care trebuie să le depășească. Va avea o susținere aleasă, dar și inamici pe măsură.

Nota pe IMDb: 8,4/10

Serialul îl găsești și aici.

4. Doubt (2017)

Doubt-2-1
Photo credit: lifekino.club

Te-ai gândit vreodată cum reușesc avocații să nu dezvolte relații personale cu clienții lor? Ce se întâmplă dacă te implici mai mult decât trebuie? Eu da! Vedem în toate serialele că se implică trup și suflet în rezolvarea cazurilor, dar nu se îndrăgostesc de clienți. Ei bine, DOUBT vă prezenta și această latură. Frumoasa avocată, protagonista serialului, se îndrăgostește de carismaticul său client. Asta nu ar fi o problemă, dar atunci când nu știi dacă este sau nu vinovat de crimă …. cred că lucrurile nu mai sunt așa de simple.

Serialul a fost anulat, rămânând doar cu 13 episoade. Păcat, mie mi-a plăcut ….

Nota pe IMDb: 4,8/10

Îl găsești aici.

5. Burden of Truth (2018)

BurdenOfTruth_ProgramHeader_750x360
Photo credit: cbc.ca

Dacă credeai că avocații nu au inimă și caută să câștige prin orice mijloace, se pare că mai sunt și avocați care „trec de partea cealaltă a baricadei”.  Frumoasa avocată vine în orașul său pentru a câștiga pentru clientul său, dar râmâne să lupte pentru o cauză în care crede.

Serialul este la început, dar pare foarte promițător.

Găsești episodul pilot aici.

 

Cam atât am avut de spus. Nu prea mă descurc cu descrierile, dar nici nu vreau să dau spoilere. Vei putea vedea tu trailerul (dă click pe titlul filmului) și, poate, episodul pilot. Dacă ai văzut și ți-a plăcut vreun serial, dă-mi de știre. Tare m-aș bucura.

Vizionare plăcută!

L.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s