#1 Salată de ton tartinabilă (cu sau fără maioneză)

Sunt total neîndemânatică în bucătărie, dar îmi place să gătesc. Uneori îmi iese, alteori nu. Nu mă descurajez ușor, dar nici nu mă aventurez, încă, la preparate sofisticate. Simplu este regula de aur. Ce-am gătit astăzi? Salată de ton (eu îi spun tatinabilă).

Pentru câte persoane gătim?   Să spunem  – 2.

Ce vă trebuie?

  • 2 sau 3 conserve de ton (aprovimativ 300 de grame) – eu aleg conservele de ton în suc propriu
  • 1 legătură ceapă verde (poți folosi și ceapă uscată)
  • sare și piper
  • o jumătate de lămâie
  • maioneză (opțional)

Cum procedăm?

Cu măiestrie curățăm, spălăm și tăiem (mărunt) ceapa. Cu aceeași măiestrie desfecem conservele, scurgem sucul (apa aia) și punem tonul într-un bol. Cam așa ceva:

26772738_10214948394243243_1287088433_o

Amestecăm ceapa cu tonul și asezonăm după gust. Eu aveam prin frigider un sos de maioneză de la Univer. E ușor acruț și nu am mai folosit lămâie. Am pus puțin, cât să se lege compoziția și să o pot întinde pe pâine.

Simplu, nu?

Să avem poftă!

L.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s